Published: 14-02-18 16:26 This is a news article from the news agency Finwire. Disclaimer

Finwire about Cline: Cline Scientific berättar om nanoteknologin bakom cellforskningen

Göteborgsbolaget Cline Scientific använder nanoteknologi för att utveckla produkter för att styra cellfunktioner. Med Clines teknologi skall det bli möjligt att både använda stamceller för att bota allvarliga sjukdomar men även att använda teknologin för att mäta cancertumörers förmåga att sprida sig.

Clines produkter är små glasytor som förädlats med guldnanopartiklar i extremt små och noggranna mönster. Genom att odla celler på de mönstren så kan man styra cellernas utveckling mer kontrollerat, vilket är kärnan i Clines produkt.

Finwire.tv har besökt Cline Scientific samt två av deras kunder för att få höra mer om hur teknologin hjälper dem nå sina mål. Se #HemmaHos-filmen här:
https://www.youtube.com/watch?v=aE7b_13N18w

Cline Scientific AB

Cline Scientific säljer egentillverkade forskningsprodukter och samarbetar med företag för att placera Clines teknologi i attraktiva rutinprodukter inom Life Science. Cline Scientific har utvecklat produkter från sin patenterade nanoteknologi för att styra mänskliga cellers funktioner i laboratorium. Med Clines teknologi skall det bli möjligt att både använda stamceller på ett säkert sätt för att bota allvarliga sjukdomar, men även för att mäta cancertumörers förmåga att sprida sig för diagnostiska ändamål.

Carl Skottbergsgata 22B,
413 19 GÖTEBORG
+46 31 387 55 55 http://www.clinescientific.com